Ambachtelijk,
Lokaal
en Gourmet
La Maison des Tartes biedt zoete en hartige taarten die met de « handen » worden bereid met lokale, seizoensgebonden en voornamelijk biologische ingrediënten.
De taarten van het moment
Hartige taarten
Wij verbinden ons ertoe te werken met leveranciers die kwaliteits- en/of biologische ingrediënten produceren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit, getransformeerd in onze taarten, tot uiting komt in de texturen en smaken die wij bieden!
Zoete taarten
Elke ochtend staan we op om producten te creëren die zowel visueel als qua smaakvol buiten de gebaande paden liggen.
Hoe te bestellen ?
Stap 1
Kies de taart naar keuze
Stap 2
Kies het tijdstip en de dag waarop je je bestelling wilt ophalen
Stap 3
Gemakkelijke betaaling online en LATEN BEZORGEN IN BRUSSEL of haal uw bestelling op de dag zelf af. Geniet en proef!
Over ons
Het verhaal begint in 2009 toen Philippe het gebruik van zijn rechterarm verloor bij een auto-ongeluk. Deze rechtshandige patissier, die heeft, onder anderen, met Pierre Marcolini gewerkt (La Tarterie de Pierre), moest zichzelf opnieuw uitvinden en alles opnieuw leren met slechts één arm.
Het idee was om entremets en ander gebak om te vormen tot taarten, het enige gebak dat met één hand gemaakt kan worden. Hij begon een ondernemersavontuur door Secret Gourmand op te richten. Na meer dan 10 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt, besloot hij het bedrijf over te dragen.
De ontmoeting
De ontmoeting met Olivier vond plaats tijdens deze overdracht, geïnteresseerd in de overname van het bedrijf Secret Gourmand. De verkoop was niet succesvol, maar de twee mannen, die houden van kwaliteitsproducten en optimale service, ontmoetten elkaar. Begin augustus 2020 besloten zij samen een nieuwe entiteit op te richten. Rijk aan hun respectieve ervaringen zullen zij kunnen profiteren van hun adresboeken, de gewaardeerde recepten, en een bedrijf opbouwen door te innoveren op basis van successen uit het verleden en te vermijden fouten.
visie, missie, waarden & verbintenissen
visie
Een authentieke culinaire ervaring overbrengen om momenten van uitzonderlijke kwaliteit te creëren en te delen.
missie
De mensen en de regio openstellen en promoten, vooral op lokaal niveau
Bewustwording van gezondheid en milieu (respect voor seizoensgebondenheid, duurzame / biologische landbouw, enz. , om een gastronomisch product aan te bieden.
Uitzonderlijk = uitmuntendheid, hoge normen, buitengewoon, onconventioneel, met de nadruk op ambachtelijke verwerking.
waarden
Overdracht (delen) – Authenticiteit – Creativiteit – Uitmuntendheid – Overweging (vertrouwen, transparantie) – Openheid (diversiteit).
Verbintenissen
Speciale belangstelling in producten van zeer hoge kwaliteit (bv. ongeraffineerde biologische rietsuiker)
Voortdurende verbetering en ontwikkeling van producten voor veganisten, glutengevoeligen en diabetic.
Onze workshop
De leveranciers
Onze leveranciers worden geselecteerd onder Belgische producenten die belang hechten aan goede producten, geteeld met respect voor de natuur, het seizoen en de mensen die er werken. Voor alle producten die niet in België/Europa worden geteeld (bv. vanille, honing uit Madagaskar, enz.) zullen wij een beroep doen op andere Fairtrade producenten. Wij geven de voorkeur aan bulkaankopen/leveringen in recycleerbare containers. Wij zullen onze klanten houten kisten aanbieden, kisten die zijn herbruikbare.